Veckans energier

Go´kväll!

Veckans energier handlar om att göra ett val.

Oavsett vad frågan gäller så ställs vi ofta framför ett val. Ibland är det lätt att välja och ibland är det svårt. Ibland svarar vi kanske för snabbt ja på förfrågan fast vi kanske inte har tiden eller orken att hjälpa till. Eller vi kanske t o m säger ja eller inget för husfridens skull.

Ibland vet man inte hur eller vad man ska välja, man kanske är rädd för att missa något eller att mista något/någon.

Det som jag týcker är viktigt när jag ska välja är att det ska kännas bra i magkänslan. Gärna i hela kroppen. Protesterar din kropp så försök att känna in varför den gör det. Vad är det som inte stämmer om du skulle välja just den vägen? Får du inget svar så är det ingen fara, bara du går på magkänslan. Du missar inget, troligen så kommer erbjudandet tillbaka eller så kommer det något som passar dig ännu bättre!

Ibland gör man ju val som inte är så där jättelyckade, tyvärr. Men se dom mer som lärdomar och inte misslyckande. Vi har ju lärt oss något och förhoppningsvis så gör vi inte om samma visa igen. Men upprepas beteendet så har vi inte lärt oss något och då är det dags att ta tag i det så man kan bryta mönstret. Att bryta mönster är inte det lättaste, för man är ju så van med det beteendet. Det kan rent utav vara läskigt att försöka förändra det. När jag jobbade inombords på mina inte-så-bra-mönster så tycke jag att det var tuff, obehagligt och skrämmande. För vem är jag om jag inte är som “vanligt”? Så när jag började att säga ifrån så trodde jag att de första gångerna skulle bryta ut i krig – typ. Men det gjorde det inte och jag kände mig stark. Men det är väldigt lätt att hamna i gamla mönster igen, särskilt om man har en dålig dag, om man är trött eller dyl. Då gäller det att vara alert och tänka till och inte vara för snabb med svaren.

Vid val så fråga dig “är det här för mitt högst bästa?” Och återigen, känn in i kroppen hur det känns vid de olika valen. Hur skulle du må/känna om du gjorde si och hur skulle du må/känna om du gjorde så? Den frågeställningen kör vi ofta med härhemma.

Gör val som gör dig glad och inte dränerar dig! Tänk på din energi! Hur många gånger har du gjort val för att glädja någon annan och det har lämnat dig tömd på din energi? (ibland blir man ju inte det utan det finns ju även gånger som man blir fylld av energi av att ge, dom är minst lika viktiga att välja!).

Så veckan innehåller val, val som gör dig pigg och glad. Vad behöver du för att må bra?

Veckans affirmation får bli; Jag har lätt att göra val som gör att jag mår bra och fylld av glädje och energi!

Ha en underbar vecka!

Kram Madde <3

Lämna ett svar