Veckans energier – öm omfamning

God kväll!

Veckans energier handlar om att varsamt och ömt ta hand om dig själv och andra.

Sätt dina händer på ditt hjärta och andas in långsamt, vad upplever du i kropp och själ? Känner du kärleken och tacksamheten över att du är just du? Hoppas! Andas ut långsamt och känn även här hur det känns inombords. Häll kvar dina handflator mot din bröstkorg så länge som du vill. Du kanske blundar och bara är. Känner du kärleken till dig själv?

När du håller dina handflator mot bröstet så kan du fråga dig om du är glömmer bort dig själv? Det är så lätt att serva andra ju, så man glömmer bort sig själv ibland. Gör något extra mysigt och kärleksfullt för dig i veckan, gå på behandling, åk till vatten och jorda dig eller hitta på nåt annat skoj!

Fokusera på olika områden i livet när du gör detta. Ta olika från gång till gång. För lite anteckningar och se hur känslan ändrar sig under veckans gång. Alltid lika spännande!

Hur du ska lägga handflatorna? För mig spelar det ingen roll. En del säger att det är vänster hand som ska möta hjärtat och jag säger – gör som du vill. Ibland kanske höger hand/sida behöver lite extra kärlek just den dagen och då är det perfekt att lägga den på hjärtat och vänster hand över höger. Höger sida står ju för den manliga sidan, den aktiva och doer-sidan. Den vänstra sidan i vår kropp står för den kvinnliga, känsliga och inkännande sidan.

Många av oss som är känsliga och inkännande får ofta värk just på vänster sida (självklart så kan hela kroppen får värk eller känna sig trött men om du tänker efter, var känns det mest? Vilken sida är svagast hos dig? Min svagaste sida är helt klart den vänstra). Den sidan tar emot intryck, känslor ifrån omgivningen och så har vi våra egna intryck och känslor som ligger och pyr i kroppen (om vi inte tar hand om dom).

Så den här veckans energier får inleda semestern och det passar ju superbra! Att ta hand om sig under semestern, ladda batterierna och bara göra sånt som är skoj och avslappnat!

Ha en underbar vecka och semester ni som har fått det, och ta hand om er!

Kram Madde

Lämna ett svar