Veckans energier – balanserande krafter.

Hej!

Veckans energier handlar om balans. Yin och yang ni vet.

Vår kropp har på sin högra sida, den manliga sidan. Högra sidan står för aktivitet, att göra något fysiskt. Att ta tag i saker och ting. Vår vänstra sida, är den kvinnliga sidan. Inkännande, mottagande, känslomässiga sidan. Så yang är den maskulina energin och yin den feminina.

Helst ska dessa sidor vara i balans men det är de inte alltid. Därför behöver vi jobba lite aktivt med dom. T.ex lyssnar man inte på sina känslor eller tillåter sig inte att känna känslor så kan det sätta sig i vänster kroppshalva. Och då blir det genast lite spännande tycker jag, vad berättar våra kroppshalvor för oss? Jag som har whiplashskador bara på vänster sida, här kan vi snacka om att mina guider har jobbat hårt på att jag ska lyssna på min magkänsla! Jag var väldigt bra på att undvika att lyssna på den när jag var yngre.

Nu är det ju även så att man kan ha otur att saker och ting sätter sig på vissa ställen för har man en skada så har man genast en skörhet på stället i kroppen. Det pallar inte så mycket tryck. Men så fort jag får en förnimmelse i kroppen så försöker jag nuförtiden att lyssna, vad vill den säga mig?

Häromdagen så fick jag ont i ett knä. Kan absolut komma ifrån höften, men även här tänkte jag på vad jag vill göra och att jag inte har tagit mig dit än. Här handlar det om att vara aktiv, ta för sig och att gå dit man vill/ska/bör. Men återigen, så har vi sjukdomar som vi inte kan rå för pga generna, miljön, vad vi utsätter oss för i mat/miljö/kemikalier/strålning etc. Men vi har alltid ett val att göra något åt det. Vi kan försöka att underlätta för vår kropp t.ex via maten, tankarna, byta jobb, minska stressen etc – allt för att hitta balansen så kroppen har en chans till återhämtning.

Vad känner du att du behöver balans i? Jag vet genast vad jag ska justera, 2 saker får det bli. Hittar säkert något mer att justera på/i men man kan inte ta för många saker/känslor/aktiviteter åt gången. Då är det lätt att man struntar i allt och fortsätter i samma spår.

Fundera på vad du behöver en ev. balans i, hur du kan få dig själv i mer balans, eller få en aktivitet i mer balans. Kom ihåg, vi ska räcka länge och vårt batteri laddas ur fort om vi inte har balansen.

Ha en fin vecka!

Kram Madde <3

Lämna ett svar