Veckans energier – rening

Go’kväll!

Hoppas att midsommar och helgen har varit bra! Veckans energier handlar om att rena och rensa men även om att bygga upp nåt nytt eller att förstärka det gamla (efter rensning).

I gamla sägner så sägs det att vatten symboliserar återfödelse och att skölja bort sina synder. Det låter urskönt att bara ställa sig ute i regnet och låta det ske. Och ni som känner mig vet att jag alltid pratar om intentionen, att så länge man har den så händer det saker och ting.

Men man får inte glömma bort att man måste vara aktiv för att vissa saker ska hända, t ex som att jobba med sig själv inombords. Att låta sitt inre, oskyldiga barn få bli helt efter alla dessa år. Som jag har pratat med lilla Madde, gråtit med och för och kramat henne. Och jag hittar mer grejer som jag behöver jobba med inombords, sånt som triggar en. Så det är bara att dra igång. Den här veckan är perfekt för det! Energierna är gynnsamma!

För varför ska vi bära på nåt beteende/mönster/känsla som vi kanske har ärvt? Varför ska vi fortfarande lyssna på den där vuxna släktingens röst som satte en stämpel på oss? Kanske fick vi höra att vi var lata om vi inte gjorde precis som den vuxne sa? När vi egentligen kanske inte, som barn, hade orken/styrkan/modet eller bara helt enkelt ville utföra uppgiften i vår egna takt och på vårt sätt?

Det är också bra och gynnsamt att förlåta. Kanske sig själv, andra eller t o m säga förlåt till nån man har gjort illa. Prova! Det är befriande. Ibland kan man behöva göra förlåtelseprocessen för sin egen skull och inte för andras. Du har bara ditt liv och dina känslor att ansvara för, hur motparten väljer att se/känna för saker och ting kan bara dom stå för.

Solrosen står för ny kraft och energi. Men det kommer inte gratis alltid. Man behöver rensa på det gamla negativa så det nya positiva kan få plats. Och ärligt talat, vem vill leva i det förflutna? Vem vill leva med mörker när man kan välja att jobba på det och kunna leva i det ljusa mer lättsamma och glada? Att leva i kärlek och renhet kan kräva sitt arbete och det ska gudarna veta att det inte alltid är lätt men det är det värt!

Ha en fin vecka!

Kram Madde♥️

Lämna ett svar