Veckans energier – jämlikhet

Hej!

Veckans energier är väldigt sena pga att jag har flyttat och det är kaos just nu med kartonger överallt. Men det kommer att bli jättebra till slut.

Veckans energier innehåller jämlikhet. Det gillar vi! Vi kan ju inte bli helt jämlika eftersom vi är finns i två kön men jag tänker på en annan jämlikhet också. Nämligen; varför får du men inte jag? Eller; kan du så kan väl jag? Eller; jag har väl lika rätt att få vara den jag är precis som den andra har? Eller; vad är det för skillnad när du säger det men när jag tar upp det så räknas det inte?

Ja det finns många olika frågeställningar som man kan ha. Det händer t ex i många förhållanden att den ena får göra vad den vill medans den andre är begränsad. Tänker också på det psykologiska spelet som många elakingar (bl.a narcissister & psykopater) kör med att trycka ner en person med att visa att den för göra si men om den andra gör det så blir det straff.

Tänker även på oss känsliga, som många har behov av att trycka till. Dom får vara som dom är men vi får inte vara som vi är. Det är inte legalt enl. många och vi är “för känsliga” enl. dom. Sen finns det dom som får tala ut sin sanning men inte pallar med när motparten vill säga sin sanning, det räknas liksom inte.

Sen gillar jag inte heller den ojämlikheten som finns i Sverige, jag tycker att alla ska få hjälp oavsett om man kommer ifrån ett annat land eller om man är hemlös här i Sverige. Så där, nu blev jag politisk också men jag det står jag för. Ser fram emot en tv-gala för insamling till de hemlösa i Sverige, oavsett vilken nationalitet dom har. Medmänsklighet gäller för alla, oavsett status.

Känner du att du vill ha mera jämlikhet någonstans? Inom relationen, jobbet, kanske med dig själv? Den här veckan är en perfekt vecka för att mopsa upp sig och stå på sig!

He en fin vecka!

Kram Madde <3

Lämna ett svar