Lymfmassage

Att ta hand om sitt lymfsystem lönar sig rejält. Vi har bl.a en tredjedel av vårt immunförsvar där i. (Resterande har vi i tarmarna.)

Det är lymfsystemet som forslar bort skräp ifrån vår kropp. Lymfsystemet är ett fantastiskt reningsverk och om det har stagnerat så svullnar vi och kroppen suger upp föroreningar. Av föroreningarna som ligger och klumpar ihop sig blir det inflammation på stället och ansamling av vätska och så är obalansen igång.

Hos en del så kan t o m rörelse göra ont. För tänk dig om du är ute och går så rör ju muskler, leder och senor på sig inombords och så ska lymfsystemet frakta bort det skräp som har satts i rörelse utav vår promenad och om då lymfnoderna inte jobbar som dom ska så blir det ofta en ökad svullnad och man får mer värk och svullnar ännu mer. Konstigt tycker man ju då, för jag har ju rört på mig. Jag har samlat på mig några whiplashar och när jag tränade för hårt (olika från gång till gång vad hårt är) så fick jag ofta en värk och svullnad på stället där musklerna redan är lite ansatta. Någon som känner igen sig?

Däremot så har jag märkt att när jag nu har fått igång mitt lymfsystem (med lymfmassage och lymfyoga) så har lymfnoderna (förr kallade lymfkörtlar) lättare att jobba. Jag får inte samma svullnad eller värk längre. Men slarvar jag med maten så märker jag genast en skillnad. För även kosten spelar roll. Det gäller att hålla sig ifrån socker, mjölkprodukter, gluten, snabba kolhydrater m.m.

Att få igång ett lymfsystem kan ta sin lilla tid. En del känner av det redan från första massagen, en del kan behöva tre gånger innan det har kommit igång på riktigt. Lymfvätskan är seg och proteinrik och jobbar bara när det är lugnt så har du mycket stress så kan lymfan stagnera pga det enbart. Sen gillar den vätska så dricker du för lite så kan den inte flöda optimalt.

Min kropp är seg och stagnerad, eller rättare sagt var. Nu har den kommit igång men det gäller att hålla den aktiv. Så jag lymfyogar och går på massage lite då och då. Innan jag upptäckte detta med lymfsystemet så upplevde jag att jag gick upp i vikt bara av att titta på godsaker. När jag hade lunginflammation med hög feber så gick jag inte ned ett gram – snarare svullnade jag till istället. Vid rörelse så blev jag om möjligt ännu mera svullen och fick värk. Ja listan på olika besvär kan göras lång.

Om du har kall hud på olika partier på kroppen så har du där ett stagnerat lymfsystem. Hittar du kulor under huden, celluliter, hjärndimma, orkeslöshet, bihåleproblem, slembildning, svullnad i kropp, åderbråck, sömnstörningar m.m. så har du med all säkerhet en obalans i systemet.

När jag påbörjade min lymfresa så blev jag glatt överraskad! Jag har kissat ur mig totalt 3 storlekar på byxorna!

En lymfmassage är en mjuk massage där jag går in i lymfnoderna och mjukar upp dom, aktiverar dom. Lugnt och försiktigt. Jag masserar lymfstationerna på kroppen och sen övriga delen av kroppen och liksom “för” vätskan mot stationerna. En massage tar 90 min och kostar 990kr. Vill ni testa yogan så har jag sista omgången nu på måndag kl.18.30 via Zoom. Anmälan sker till mig på 070-639 73 74.

Vill du göra egenvård för ditt lymfsystem så är bl.a promenader bra, tåhävningar toppen (då drar du igång vadmusklerna – en av de stora muskler som kickar igång lymfsystemet) och andningen. Varför andningen kan man tycka? Jo vi har massor av risskornsstora noder i magen och dom får en massage vid andning. Googla på youtube efter olika andningstekniker.

Ha en härlig kväll!

Kram Madde<3

Lämna ett svar