En klients berättelse om övergrepp

Hej på er!

Idag ska jag skriva om en kunds upplevelser under hypnosen. Det är tuffa grejer, så ni som vet med er att ni inte orkar läsa om sånt – hoppa över det.

Min kund är en riktig tuffing! Den enorma resa som hon har gjort under ett år är fantastisk! Och jag är så glad och tacksam över att jag får vara med på den!

Hon har varit med om mycket under barndomen, som gjort att hon har tappat tilltron till människor. När man råkar ut för saker och ting så sätter det sig djupt inombords. I hennes fall har det bl.a. lett till att hon inte riktigt litar på någon, inte ens sig själv. I början utav behandlingsperioden så undrade hon många gånger om hon skulle orka att fortsätta genomgå alla upplevelser, bilder och känslor som kom upp under hypnoserna. Men hon har, oavsett hur hon har mått, dykt upp inför varje behandling – hon är en riktig överlevare! Det hon vill är att jag skriver om detta, detta hemska som sker överallt och som sker i tystnad. Många som har varit med om det kommer ihåg hur utrymmet såg ut, färger, dofter, händelser, kläderna m.m. Vilket även gör att man har svårt för den doften, färgen etc.

Bilderna har varit ifrån pappans övergrepp. Känslorna och rädslan som river i henne går inte att beskriva. Det enda jag kan göra när hon upplever detta, är att skicka henne massor av trygghet, kärlek och energi. För energi går det åt när man upplever sånt som klient. Som medmänniska önskar jag att jag kunde göra mer, lindra det på något sätt. Men tyvärr måste man igenom det själv som klient, för att komma ut på andra sidan. Och dit har hon verkligen kommit!

Hon har rensat i det inre som bara den och vi är många som ser det. Hon är gladare, mer social i samhället och mer utåtriktad. Hon ser mer framåt än vad hon var innan och har lugnare perioder inombords. Hon dricker ingen alkohol längre och hon har dragit ner på tabletterna för värken och på några andra tabletter. Hennes mål är att vara tablettfri inom en snar framtid och jag varken ser eller känner några problem med det.

Hon önskar så att få svar på varför pappan gjorde det. Och var det verkligen ingen som såg nåt? Hon har även aningar om att hon var inte det enda barnet som blev utsatt. Övergreppen fortsatte efter föräldrarnas skilsmässa, fram till den dagen han förolyckades. Klienten som är väldigt andlig utav sig, möter pappan ibland under hypnosen. Men oftast ser hon sin farmor och bror, som finns på andra sidan.

Tusen tack för att ni har orkat att läsa detta, det kan vara jobbigt. Vi är så tacksamma för det, både min klient och jag. För det behöver komma upp till ytan, det är fler än vad vi tror som går igenom övergrepp, trauman eller annat skit!

Kram från klienten och Madde

Lämna ett svar